Γενειοπλαστική/Πωγωνοπλαστική

Η Γενειοπλαστική, γνωστή και ως Πωγωνοπλαστική, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός προσώπου με αρμονικές αναλογίες. Συχνά συνδυάζεται με τη Ρινοπλαστική, όταν αυτό είναι απαραίτητο, δημιουργώντας την ολοκληρωμένη επέμβαση που αποκαλείται Προφιλοπλαστική.

Kogias Plastic Surgery Icons 4

Χρόνος Επέμβασης: 2 ΩΡΕΣ

Kogias Plastic Surgery Icons 2

Αναισθησία: ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Kogias Plastic Surgery Icons 1

Χρόνος Αποκατάστασης: 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Kogias Plastic Surgery Icons 3

Επίπεδο Πόνου: ΧΑΜΗΛΟ

Σύγχρονες Τεχνικές Γενειοπλαστικής

Αυξητική Γενειοπλαστική

Ο χειρουργός επεμβαίνει κόβοντας ένα σχήμα παρόμοιο με σφήνα από το κάτω γνάθο, το οποίο θα αποτελεί την νέα έξω γωνία του πηγουνιού. Έπειτα, αυτό το τμήμα του οστού τοποθετείται κάπως πιο προς τα εμπρός, ώστε το σαγόνι να αποκτήσει μια πιο προβεβλημένη εμφάνιση.

Aυξητική Γενειοπλαστική Με Τοποθέτηση Ενθέματος

Η δεύτερη επιλογή αφορά τη χρήση ενθέματος, κυρίως από πυκνή ποιοτική σιλικόνη, αν και κατά καιρούς μπορεί να εξεταστεί και η χρήση δικού του μoσχευματος. Συνολικά, η λύση με το ενθεματικό πηγούνι θεωρείται η καλύτερη επιλογή με τα πιο αξιόπιστά και προβλέψιμα αποτελέσματα. Επιλέγεται με προσεκτικό σχεδιασμό και με την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, επιτρέποντας στο άτομο να δει προκαταρκτικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα πριν την επέμβαση.

Μειωτική γενειοπλαστική

Στην περίπτωση όπου το πηγούνι προεξέχει υπερβολικά και δεν συμβαδίζει με την αρμονική εμφάνιση και ισορροπία του προσώπου, τότε απαιτείται η μειωτική επέμβαση. Σε αυτήν την περίπτωση, πραγματοποιείται οστεκτομή, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να απαιτηθεί και οστεοσύνθεση για να επιτευχθεί το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα του πηγουνιού. Η προσπέλαση μπορεί να γίνει είτε μέσω εσωτερικής τομής, είτε μέσω εξωτερικής τομής στο κάτω μέρος του πηγουνιού, ανάλογα με τις ανάγκες της επέμβασης. Η τομή συνήθως κλείνει με πλαστική ενδοδερμική ραφή, χρησιμοποιώντας απορροφήσιμα ράμματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας
Καστοριά

Θεσσαλονίκη

Κοζάνη

Γενειοπλαστική

Γενικά, η Γενειοπλαστική αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές επεμβάσεις για τη διαμόρφωση των αναλογιών του προσώπου. Ένα πηγούνι που είναι υπερβολικά μικρό ή υπερβολικά μεγάλο μπορεί να δημιουργήσει ασυμμετρίες και να δυσχεράνει την εμφάνιση του προσώπου, χωρίς να υπάρχει κάτι που το άτομο μπορεί να κάνει με μη επεμβατικές μεθόδους ή μακιγιάζ. Οι επιπτώσεις ενός πηγουνιού που δεν είναι αναλογικό φαίνονται κυρίως στο προφίλ, αλλά επηρεάζουν επίσης τη γενική εμφάνιση του προσώπου. Ένα υποπλαστικό πηγούνι μπορεί να κάνει τη μύτη να φαίνεται μεγαλύτερη και το πρόσωπο να φαίνεται κατακλυσμένο, ενώ αντίθετα, ένα υπερμεγέθες πηγούνι μπορεί να προκαλέσει μια ακανόνιστη εμφάνιση. Σήμερα, με τις πιο σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργίκης και τη χρήση ενθεμάτων τελευταίας τεχνολογίας, η Γενειοπλαστική είναι μια ασφαλής διαδικασία με ελάχιστη δυσκολία στην αποθεραπεία και απροβλέπτων αποτελεσμάτων.

Πιθανές Επιπλοκές

Στον κατάλογο των πιθανών επιπλοκών της Γενειοπλαστικής περιλαμβάνονται προβλήματα όπως αιμορραγία, φλεβική θρόμβωση, επιπλοκές στον καρδιακό και πνευμονικό χώρο, βλάβη σε νεύρα, οίδημα και πόνος, καθώς και απόρριψη του ενθέματος από τον οργανισμό. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, ο οποίος θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης και θα προετοιμάσει και εκτελέσει την επέμβαση με μεγάλη προσοχή και αφοσίωση στην λεπτομέρεια, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιπλοκών.